Trainen voor mijn bos

Home > Opleidingen en activiteiten > Trainen voor mijn bos

Online trainingsruimte
"Ik train voor mijn bos

Wat doe ik met mijn hout?

De grenzen van mijn bos herontdekken.

Hoe verkoop ik mijn bomen?

Hoe maak je brandhout?

Wat kan ik doen met een bos?

Wat kan ik doen met een bos?

Wat kan ik doen met een bos? Vademecum voor nieuwe boseigenaars in het Waalse Gewest

Mijn bos, wat komt er bij kijken?

Mijn bos, wat komt er bij kijken? Vademecum voor de nieuwe boseigenaar in Vlaanderen

Wat kan ik doen met een bos?

Wat kan ik doen met een bos? Vademecum voor nieuwe boseigenaren in Frankrijk

Ik breid mijn kennis uit

Hieronder vind je een reeks educatieve routes die we hebben gemaakt met behulp van alle middelen die beschikbaar zijn in de bosbouwsector.
Het gebruikte medium is "Padlet". Het bestaat uit een virtuele muur waarop je je kunt verplaatsen en de bronnen kunt raadplegen die we voor je hebben geselecteerd.
Multimediadocumenten zoals video's, foto's, verschillende PDF-bestanden, enz. Deze muren maken het gemakkelijker om ideeën uit te wisselen en na te denken over wat er gaande is, door een enkele, gemakkelijk toegankelijke locatie te bieden voor interessante bronnen. Deze muren "leven" en worden voortdurend verbeterd, dus aarzel niet om terug te komen en ze vaak te raadplegen.

Via een zoekmachine kun je de muren filteren op basis van je interesses. Op de lange termijn zullen deze muren worden ingedeeld in verschillende categorieën (project in uitvoering).

Als je vragen of specifieke verzoeken hebt met betrekking tot training bij SRFB, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via formation@srfb-kbbm.be

eForOwn leermiddelen

Van 2012 tot 2014 was SRFB betrokken bij een project in het kader van het Europese programma "Leonardo: strategisch partnerschap". Dit project, genaamd eForOwnHet doel van dit project was het opstellen van een beoordeling van de opleidingsbehoeften van (nieuwe) boseigenaren. Tegelijkertijd ontwikkelde het project instrumenten voor afstandsonderwijs om de kennis en vaardigheden van bosbouwers te verbeteren en het aantal opgeleide bosbouwers te verhogen.

eForOwn

Onderwijsmiddelen

Heb je nog steeds niet gevonden wat je zocht?
Zoek op eForOwn of in onze Boswinkel!