Ontdek Forest Friends

Achter elk perceel bos staat een bosbeheerder die zich inzet om het bos op een duurzame manier te beheren. Maar om erkend te worden, moet je jezelf bekend maken. Dat is het doel van het programma Forest Friends van KBBM.

Het bos is dicht bij ons en tegelijkertijd mysterieus: een toevluchtsoord voor de biodiversiteit, een plaats om hulpbronnen te vinden, een leverancier van hout, een bondgenoot van het klimaat, enz. Boswachters spelen een belangrijke rol in de zorg voor en de vernieuwing van het bos. In zekere zin zijn zij de "architecten van het bos".

Om je te helpen de grote verhalen en kleine geheimen van het kreupelhout te (her)ontdekken, bieden we begeleide wandelingen in het bos voor alle leeftijden, leuke activiteiten voor kinderen, evenals educatieve middelen en training voor leerkrachten en leiders die hun leerlingen het bos willen laten ontdekken. Word vandaag nog bosvriend met Forest Friends!

Onze vrijwillige bosgidsen

Het Forest Friends programma loopt al meer dan 10 jaar, grotendeels dankzij onze vrijwillige bosgidsen. HARTERLIJK DANK aan al onze gidsen voor hun inzet om ons te helpen meer bekendheid te geven aan het bos en zijn rijkdommen.

Wil je ook iets doen voor de bossen? Ontdek hier de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en onze projecten te ondersteunen.

Zin om te lezen?