Over de KBBM

De KBBM in het kort

De Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij (KBBM) werd opgericht in 1893 en heeft als doel bossen te promoten en te beschermen in al hun multifunctionaliteit. Ze moedigt haar leden aan om duurzame bosbouw van hoge kwaliteit te beoefenen en leidt hen op in bosbeheertechnieken. De vereniging bestrijkt alle aspecten van bosbouwtechnieken en besteedt bijzondere aandacht aan de aanpassing van bossen aan de klimaatverandering.
Om haar doelstellingen te bereiken, steunt de KBBM op 4 waarden: expertise, gezelligheid, passie en durf. Ontdek meer over onze bestaansreden.

SRFB-KBBM logo

De diensten van de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij (KBBM)

4 diensten voor haar leden

(Lid worden van KBBM en profiteer van de diensten en andere voordelen)


Forest Friends

Tegelijkertijd heeft KBBM Forest Friends ontwikkeld, waarin al zijn activiteiten gericht op het grote publiek zijn samengebracht.

Forest Friends biedt bosactiviteiten voor alle doelgroepen, om de vele nuttige functies te ontdekken en de boswachters die ervoor zorgen.
De KBBM biedt zijn leden verschillende educatieve panelen, om bosgebruikers beter te verwelkomen en op te leiden.

Forest Friends

Mozaïekbos

Mozaïekbos

Door de verschillende diensten die ze haar leden aanbiedt en de vele activiteiten en projecten waarbij ze betrokken is, zet de KBBM zich in voor duurzaam beheer. Duurzaam bosbeheer betekent beheer dat milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is.


Trees for Future

Onze bossen lijden onder klimaatverandering: opeenvolgende droogtes, stormen, waterstress, aanvallen van insecten en schimmels...

Vandaag de dag vertonen de meeste dominante boomsoorten die onze bossen bevolken (sparren, beuken, eiken, essen...) tekenen van zwakte.

Bezorgd vraagt de bosbouwwereld zich af welke soorten ze moet planten en/of stimuleren om het bos van morgen voor te bereiden, dat meerweerbaar is en in staat om de economische, ecologische en sociale uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan.

Lijst van KBBM-bestuurders in 2024

BAUWENS Damiaand'UDEKEM d'ACOZ Charles-Henri
de COURT Étiennede LHONEUX Benoit (Voorzitter)
de VIRON Jean-Charlesde WASSEIGE Hélène
DUCHÊNE EtienneGODIN Dominique
HERBOTEN GeertHERMAN Marc
LEONET MaximeLIGOT Gauthier
LOZET MoniqueMUYS Bart
PHILLIPS AlanPELTZER Pierre
TROQUET RomainRENARD Philippe
VINCKE CarolineVANHOLEN Bert

Statuten van kracht (FR en NL)

Ten dienste van het bos en de bosbouwers
Zin om te lezen?