Nieuw

05
okt

Internationaal Natuurfestival Namen

De 29e FINN wordt gehouden van 13 tot 22 oktober. Films, wedstrijden, tentoonstellingen en natuuractiviteiten zullen de week opluisteren, waarmee de KBBM samenwerkt om je drie mogelijkheden te bieden voor een frisse neus en nog veel meer.

Ouderschap

Zondag 15 oktober - Bonnine - 9.30 uur

Laat je verleiden door een bosbad, een uitnodiging om in het moment te leven in het bos, al je zintuigen te ontwaken en je te verbinden met jezelf, de groep en de bomen die je omringen. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen. Langzame wandeling van maximaal 3 km.

Gratis activiteit onder begeleiding van Bénédicte de Thysbaert, Bosgids. Meer info

Kunst-bos-terroir" dag

Zondag 15 oktober - Waha - 10.30 uur

Een driedelige activiteit met een rondleiding door de Romaanse kerk en de beroemde glas-in-loodramen van Jean-Michel Folon, gevolgd door een reuzenpaddenstoelenomelet en als toetje een bezoek aan een mozaïekbos dat duurzaam wordt beheerd en aangepast aan klimaatverandering.

Toegang €5, rondleiding door Louis Georges, Bosgids. Meer info

Leer animeren in het bos" workshop

Maandag 16 oktober - Malonne - 14u

Laten we een geanimeerde boswandeling maken! Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten, gidsen en leiders. Deelnemers ervaren de activiteit als geanimeerde mensen. De workshop laat deelnemers kennismaken met bosgerelateerde educatieve tools en thema's. Deze tools maken de deelnemers bewust van de uitdagingen waar het bos voor staat en van de diversiteit aan belanghebbenden en gebruikers van het bos. Aan het einde van de workshop zijn de deelnemers in staat om de tools te hergebruiken in hun eigen leiderschaps-, begeleidings- en onderwijsactiviteiten.

Prijs: €30, workshop geleid door Julie Goffette, "Forest Friends" projectmanager voor KBBM. Meer info

Pluk en plant" workshop

Dinsdag 17 oktober - Gembloux - 14u

Speel slim en plant vooral goed! Het belangrijkste doel van dit bewustmakingsmiddel is om op een leuke manier meer inzicht te geven in de verschillende aspecten van bosbeheer.

Prijs: €30, workshop geleid door Julie Goffette, "Forest Friends" projectmanager voor KBBM. Meer info

Het volledige FINN-programma

Ontdek alles over het FINN-programma op website van het evenement.

Zin om te lezen?