Nieuw

06
jul

"UNILIN Vielsalm zal in juli en augustus geen ongecertificeerde stammen kopen.

Dit is het onderwerp van een e-mail die Unilin naar al zijn onderaannemers heeft gestuurd.

Sinds enkele maanden merken we dat de houtindustrie zich zorgen maakt dat ze niet langer voldoende gecertificeerd hout zal kunnen vinden in België.[1]. Eind juni nam UNILIN (Spanolux), een van de grootste paneelfabrikanten van België, de moeilijke beslissing om zijn productiefaciliteiten terug te trekken. Weiger hout dat niet PEFC of FSC gelabeld is.  Schorsing van PEFC-certificering[2] van meer dan 155.000 hectare openbaar bos heeft er ongetwijfeld iets mee te maken. Ze roepen privé-eigenaars op om zich te laten certificeren. Sommige Belgische kopers hebben al een deel van hun bevoorrading verlegd naar buurlanden Frankrijk en Duitsland.

We herinneren u eraan dat de SRFB het PEFC-label uitgeeft voor particuliere landeigenaren en u helpt bij het opstellen van uw PEFC-certificeringsaanvragen.

Neem contact met ons op:
foret@pefc.be

Mélanie Muller: 081/62 74 05.
Isaline de Wilde: 081/ 62 73 14.

 

 

[1] Een ongekende crisis voor huiseigenaren".Silva Belgica 2/2020 - p 54-56.
[2] "Schorsing van zo'n 80 publieke eigenaren", Silva Belgica 3/2020 - p 26-27

Zin om te lezen?